dijous, 24 de maig del 2007

Coves de Santa Creu d'Olorda

Aquest dijous anàrem a dilucidar si les Coves de Santa Creu d’Olorda, municipi de Sant Feliu de Llobregat, - amb un recorregut d'uns 200 m - encara existien, ho si pel contrari havien estat destruïdes per les pedreres, ja que teníem noticies que darrerament no havia estat possible localitzarles.

La cavitats, no tant sols encara existeixen, sinó que està garantida la seva “conservació”, tant per que l’activitat extractiva de les pedreres ha estat totalment aturada, com per que el territori ja forma part del Parc de Collcerola. Una bona part de l'interés d'aquestes petites cavitats radica en la seva proximitat a Barcelona.

En el mapa, de la zona de les canteres de Santa Creu d'Olorda, mostrem el camí que cal seguir (aprox. 15 minuts) tot i que la densitat de la vegetació fa necessaria una descripció acurada que podem subministrar a qui la necessiti.
Les coordenades llegides sobre el mapa 1:5.000 del ICC són: UTM 31T 420882E i 4584953N altitud aprox. 350 m

En Jordi Comas, recollí algun exemplar de fauna i tambè de molses.
Tot i que la topografia de A.Asensio i P.Benet, publicada al Cavernas 23 (1991) es molt millor de l’antiga del catastre de Barcelona, creiem que caldrà dedicar-hi una jornadeta per tal de “millorar-la” i poder afegir-la als nostres treballs de les Formes del Carst Català.

També ens caldrà tornar, per tal d’explorar aquesta entrada inèdita, que vàrem trobar a les proximitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.