dimecres, 23 de maig del 2007

Localització Avenc Montserrat Ubach

El company Francesc Subiranas ens demana ajuda per tal de localitzar l’Avenc Montserrat Ubach. Aquesta es la situació sobre el 1:50.000

I aqui la situació sobre el mapa 1:5.000 del ICC, on es poden llegir les següents coordenades: UTM 32 T 376417E 46638777N alt. 1.075

Localització:
“Si prenem la carretera que de Coll de Jou es dirigeix ca a Odén, uns 4 km després d’haver passat la desviació que mena a Canalda, surt a mà esquerra una pista. Aquesta s’inicia amb una baixadeta que poc després descriu una corba que ens situa a l’inici d’uns prats, essent visible al fons la casa de Can Cavallera; deixarem aquí el cotxe.
Just a l’esquerra, segons el sentit d’arribada, tenim una petita carena pedregosa, d’on surt pel seu extrem nord un caminet planer. El seguirem un tros fins agafar un corriol descendent a mà dreta que al poc es fica per una canal boscosa amb fort pendent, lloc on trobarem la boca, una mica arrambada al cantó dret. Del cotxe a la cavitat: 10 minuts escassos.”
(extret de : Grans Cavitats de Catalunya. Ferran Cardona. vol. 1, pag 181)
Animem a tothom que hi hagi estat recentment, per tal que afegeix-hi informació mes actualitzada.

2 comentaris:

  1. La situació del ICC sobre el mapa 1:50.000 i 1:5000 es francament dolenta, a molta distància d'on realment es troba l'avenc.

    Mirant la pagina del visor cartogràfic del ICC i posicionant de memòria el forat, m'atreviria a dir que la situació aproximada serien les coordenades següents:
    UTM 31T x=375596 x=4664086 i a una alçada d'uns 1.165m

    Per arrivar-hi cal davallar per un camient molt marcat que surt de la pista, i ficar-se dins d'una torrentera molt empinada que acaba en un saltant no desgrimable, en aquest punt un flanqueig a ma dreta (segons davallem) ens portarà al cap de pocs metres a la boca de la cavitat).

    Que tingeu sort!

    ResponElimina
  2. No esta prohibido , solo hay que llamarle y decirle que día vas a ir , pasas por su casa le dejas tus datos y no te pone ningún problema , solo quiere que respetes su propiedad y que no dejes basura.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.