dijous, 27 de desembre del 2007

Al ritme dels ratpenats

El Festival de Ménigoute reuneix cada any durant les “vacances” de tots sants als apassionats del cinema d’animals, les associacions de defensa del medi ambient, els artistes d’animals (pintors, escultors, fotografs...), i un públic cada cop mes motivat per la protecció de la natura..

Enguany el Premi de la Protecció de la Natura, ofert per la Lliga per la Protecció dels Ocells (LPO), França Natura Mediambient (FNE) i la Fundació Nicolas Hulot per la Natura i l’Home, ha estat concedit al film:



AU RYTHME DES CHAUVES SOURIS
Realització: Tanguy Stoecklé
Producció: SFEPM / GCP –FRANCE


Durant tres anys, Tanguy i el seu equip han filmat la intimitat dels ratpenats i han donat testimoni d’una aventura humana extraordinària que s’ha desenvolupat en el sud de França.


Filmats enterament en el seu medi natural, els quiropters s’han beneficiat de tot el respecte necessari per no molestar-los. Gràcies a càmeres modificades i projectors d’infrarojos construïts pel rodatge. Tanguy ha pogut obtenir imatges inèdites sobre el comportament dels ratpenats. Relacions mare/nadons, vols al ralentí, són seqüencies que mereixen ser vistes.

El Murin de Capaccini, el Rhinolophe euryale i el Minioptère de Schreibers son especies cavernícoles, es a dir que utilitzen principalment, al llarg del seu cicle de vida anual, llocs subterrànis com coves o antigues mines.

Considerades les especies mes amenaçades del sud de France estan sent objecte d’un ambiciós projecte LIFE-Natura pel quadrienni 2004-2008 que ha involucrat a 150 naturalistes.

Identificats 26 lloc prioritaris repartits dins de tretze llocs Natura 2000 han estat objecte d’accions de conservació repartides en tres apartats principals:



  • Treballs dirigits a l’adquisició de coneixements sobre la biologia de les tres especies, especialment sobre els habitats que utilitzen per alimentar-se.

  • Posada en marxa de proteccions reglamentàries o fisiques per dotar de “tranquilitat” a les principals localitats de les ratpenades.

  • Informació i sensibilització del gran públic i més especialment dels freqüentadors del medi subterràni.



Per medi d’aquest enllaç podeu veure el film premiat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.