dijous, 6 de març del 2008

Cueva Llueva. Matienzo

La Cueva Llueva (Cueva del Coverón) és una cavitat que forma part del “Sistema de los Cuatro Valles” de Matienzo (Cantabria) on l’estiu del 2007 s’han fet importants descobertes.

A Flicker he trobat unes excel·lents fotos, entre elles les que il·lustren aquesta nota; de fet ha estat un pretext per parlar-vos dels treballs espeleològics que s’estan duent a terme en la zona.

La tasca realitzada pels companys anglesos a Matienzo és admirable (juntament amb d’altres grups, incloent els històrics del GES, i la SESS, i més recentment els amics de Tortosa).

El 1963 tenen un primer contacte amb la zona i des de 1974, sense interrupció fan les seves campanyes anyals (sovint dues per temporada).

En aquesta depressió tancada de 26 km2 han documentat 2.818 cavitats!..., d’entre les que cal destacar “The Four Valleys System” ( 49km ), “Cueva Vallina” (31km) i “South Vega System” (31.4km).

El conjunt han topografiat 272km (març 2008) i tots els fitxers en Survex estan disponibles a la seva pàgina. Cada any afegeixen cinc o sis km més i excepcionalment fins a 15km l’any 84 i 10 el 2004.




Us recomano que visiteu la seva web i encara que només sigui per adonar-vos del treball realitzat, -sistemàtic, polit, complert, ordenat, etc.- baixeu-vos-el aquest pdf del 2006 que conté el catàleg de cavitats, ocupa 500 pàgines!.

Certament any a any troben la seva recompensa en noves descobertes que amplien el coneixement d’aquest relleu, probablement un dels millors documentats de Cantabria i tal vegada de tota la peninsula.

Un treball de primera que mereix la nostra admiració! Endavant companys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.