diumenge, 14 de setembre del 2008

La nit dels ratpenats


El ratpenat, aquest company de les nostres incursions espeleològiques, és l'únic mamífer que ha pogut conquistar el cel, i continua sent un gran desconegut per a la societat. De fet, desperta poques simpaties i genera pors i angoixes per les llegendes que l'identifiquen amb els vampirs i el dimoni.

Per això, la Bat Night (Nit dels Ratpenats), que se celebra a tot Europa des de fa 14 anys i que s'ha fet per quarta vegada a Catalunya, pretén precisament desmuntar aquestes falses creences i divulgar les virtuts d'aquests animals protegits, la població dels quals ha retrocedit.






Encara sou a temps de participar en la primera jornada de la Bat Night europea a Andorra.

Activitat a càrrec del CENMA i dels especialistes en mamífers del Museu de Granollers.
Dia: 20 de setembre de 2008.
Hora: 18.00 h.
Lloc: plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria.

El ratpenat és un dels animals més fascinants de la natura, de caràcter críptic i nocturn, que habita en coves. El seu aspecte i els seus hàbits l'han convertit en una encarnació de la malignitat. Res més lluny de la realitat, ja que, entre altres coses, s'alimenta de molts insectes que ens són perjudicials, com ara els mosquits. La seva diversitat també és força desconeguda i no se sap del cert quantes espècies poden haver-hi a Andorra, quines són les seves rutes migratòries, etc. Per donar a conèixer aquests éssers al gran públic es fa un cop a l'any, en més de trenta països europeus, una trobada coneguda com a Bat Night. A Andorra aquesta activitat se celebrarà enguany per primer cop.

Programa
18.00 h: taller de disfresses pels infants, al Hall del Centre cultural i de congressos lauredià.
19.00 h: espectacle infantil "Pipistrelo, pipistrela, contes de cagarel·la", a càrrec del contacontes Eduard Batlle, a la sala Rocafort del Centre cultural i de congressos lauredià.
20.00 h: xerrada sobre els ratpenats a càrrec de Carles Flaquer, biòleg especialista en quiropterologia, a la sala Rocafort del Centre cultural i de congressos lauredià.
21.00 h: coca i moscatell.
22.00 h: sortida de camp per observar i sentir els ratpenats, sortida amb vehicles particulars des de la plaça de la Germandat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.