diumenge, 30 d’agost del 2009

Matka Vrelo -190m

El 10.08.09 Luigi Casati en una campanya d’inmersions a la Matka Vrelo a Macedonia, arriba als -190m a 574m de l'entrada.

La durada de la immersió va ser 173 minuts. També va col·laborar en diverses filmacions i fotografies amb els seus companys de busseig.

Enllaç a un vídeo de la televisió de Macedonia.

Les immersions espeleosub a grans profunditats presenten reptes al límit de les possibilitats técniques i psicológiques actuals.

Observant la llista de les cinc cavitats inundades de més profunditat, podem veure que han estat « explorades » per engins mecànics excepte la tragicament celebre Bushmansgat.

1 Pozzo del Merro (Merlo), Italia - 392m Telenaute ROV Prometheus
2 Zacaton, (Tamaulipas) Mexic - 319m mesurat amb sonar
3 Fontaine de Vaucluse, França - 315 m Telenaute/ ROV
4 Bushmansgat, South Africa - 282,6 m. N.Gomes
5 Crveno Jezero, Croacia- 281 m . Telenaute /ROV



Malauradament les immersions a la Bushmansgat han estat fatidicament marcades per circumstàncies luctuoses.

El 1994 Deon Dreyer deixà la vida en accident d’immersió, deu anys més tard Dave Shaw en una immersió als -270 trobà el cadàver i va prometre als seus pares que tornaria a baixar per recuperar el cos. Malauradament el 2005 en l’expedició de rescat també morí en Dave que en una autofilmàció esgarrifosa enregistrà el seu decés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.