dijous, 26 de novembre del 2009

En record de Josep Subils (2). Espeleocat Taller 2009

A la sala d’Actes del Centre Excursionista de Catalunya, el passat 24.11.09 amb una nodrida assistència, s’inicià la sessió amb unes paraules de benvinguda del President de l’entitat amfitriona, seguidament intervingué el President de la Federació Catalana d’Espeleologia que dona pas a Montserrat Ubach organitzadora de l’homenatge

La Montserrat feu una introducció gairebé tècnica de l’audiovisual que ha realitzat i que porta el títol “El Subils que vaig conèixer” del que us ofereix-ho la seqüència preliminar. (captada amb la màquina fotogràfica des del pati de butaques!)




El vídeo projectat, és una producció excel·lent que barreja imatges fixes de l’època amb gravacions actuals de la pròpia Montserrat i d’altres espeleòlegs que van viure amb Josep Subils l’espeleologia dels anys 60. La locució, la música, i les intervencions personals, confereixen al conjunt les característiques d’un retrat alhora biogràfic i emotiu d’aquest capdavanter i forjador de les nostres arrels. Fou fortament aplaudit.


Seguidament es realitzà la taula rodona amb la participació del germà d’en Subils, en Cardeña, en Victòria i en Raventós, que destil·laren alguns records personals subratllant el que ja havíem vist en l’audiovisual.


S’afegiren parlaments dels companys del públic; en Lluís Auroux destacant la tasca bioespeleològica, en Ramon Viñas recordant vivències compartides i en Ramon Canela que contextualitzà la situació política d’aquells anys.


Finalment l’Hilari Moreno en nom de la Federació Catalana d’Espeleologia lliurà als familiars d’en Subils una placa homenatge.


En resum un acte que palesà la magnitud de la figura entranyable que fou en Josep Subils impulsor del treball intergrups, avançat en el seu temps, president del Comitè Català d’Espeleologia, que per desgràcia juntament amb Ferran Godoy deixaren la vida en el fatal accident espeleosub de la Tuta Freda / Fou de Bor el 1965.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.