dimecres, 23 de desembre del 2009

Espeleogènesi hipogènica i hidrogeologia càrstica en conques artesianes

Llibre de 292 pàgines en anglès.
Editat per Alexander Klimchouk i Derek Ford, 2009

Institut Ucraïnès d'Espeleologia i carstología.

Seguint amb la creixent importància dels estudis sobre les cavitats d’origen “remuntant” us presentem la publicació de les actes de la conferència que es va celebrar del 13 al 17 de març de 2009 a Chernivtsi, Ucraïna.

Trenta-nou articles científics analitzen l'espeleogènesi hipogènica i la hidrogeologia càrstica en el context de les coves d’Àustria, Austràlia, Brasil, Canadà, Grècia, Iraq, Itàlia, Jordània, Mèxic, Noruega, Polònia, Romania, Rússia, Aràbia Saudita, Eslovènia, Espanya, Turquia, Ucraïna i els EUA.

Tot seguit trobareu les dades essencials de la publicació i l’índex dels articles recollits, i finalment he seleccionat entre ells, un interessant treballs dels carstòlegs francesos sobre les formes característiques de les cavitats hipogèniques.






En un dels articles anteriorment publicats a l’Espeleobloc sobre l’espeleogènesi hipogènica resenyavem l’interessant llibre d’en Alexander Klimchouk, i en format scribd incrustavem dos treballs d’aquests carstòlegs francesos. Us recomano la relectura d’aquells articles i us adonareu del creixent coneixement d’aquest procés.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.