dilluns, 14 de desembre del 2009

Lamprechtsofen

Feia temps que teniem ganes de conèixer cavitats dels Alps Austriacs i l'any 2006 contactàrem ambs el grup LVHK de Salzburg i conseguirem permís per visitar la Lamprechtsofen.

Ens van deixar el refugi que tenen a l'entrada de la cavitat que utilitzarem com a campament base de la nostra mini-expe, ja que només erem dos.



Entrarem dues vegades a la cavitat, la primera només ens passejarem per la part habilitada per la visita turística. En una de les parets hi havia un panell on s'explicava una llegenda del segle quinze amb la cova com a protagonista;

Primer reproduïm el texte original escrit en alemany:

"Gleich in der Nähe der Lamprechts-Höhle lebte einst auf der stolzen Burg Saaleck ein Ritter namens Lamprecht. Nach seinem Tode im vierzehnten Jahrhundert, teilten seine beiden Töchter den grossen geerbten Schatz. Senta, die Habgierige, betrog ihre blinde Schwester Ursula indem sie sich selbst einen vollen Scheffel Goldes zumas, der blinden Schwester aber nur soviel zuteilte als auf dem umgekehrten Scheffel Platz fand. Um den zu Unrecht erworbenen Schatz in Sicherheit zu bringen begab sie sich über den Geheimgang zwischen Burg und Höhle ins Reich der Finsternis. Aber Maid und Schatz würden ni wieder gesehen. Die Betrügerin muss nun mit einem grossen schwarzen Hund und einem Wichtelmann den Schatz behüten bis einst ein Jüngling kommt und sie erlöst. Wegen diser Sage sind in den nun folgenden Jahrhunderten viele Abenteurer hierher gezogen und haben versucht den Schatz und die Jungfrau zu erlösen. Aber viele der Schatzsucher fanden den Tod. So hat man zu Begins des 19. Jahrhundert’s wo die schwarzen Kreuzen sind 14 Skelette aus alter Zeit gefunden."

I ara la traducció:

"Prop de la cova Lamprecht va viure una vegada, a l’imperiós castell de Saaleck, un cavaller de nom Lamprecht.Després de la seva mort a l’any mil cuatre-cents, les seves dues filles es van repartir el gran tresor heredat. Senta, la cobdiciosa, enganyà la seva germana cega Ursula omplint-se per ella una gerra sencera d’or i donant a la germana només l’or que cabia damunt la gerra col.locada del revés.Per protegir l’injustament tresor adquirit es va dirigir a través del túnel secret entre el castell i la cova al regne de les tenebres. Però ni el tresor ni la donzella van ser mai més vistos. L’estafadora hauria de protegir el tresor junt amb un follet i un gran gos negre fins que un jove arribés i la salvés.Degut a aquesta llegenda durant els següents segles molts aventurers van intentar alliberar la donzella i el tresor. Però molts d’aquests caça-tresors l’únic que van trobar va ser la mort. Així, a principis del segle XX, allà on són les creus negres, es van trobar 14 antics esquelets."

L'endemà, i com a bons "cazatresors", entrarem , ja com a espeleòlegs acompanyats per un company de Salzburg, visitarem un bon troç de la cavitat remontant el riu principal.

Es clar que no trobarem el tresor....o potser si...

Una visita inoblidable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.