dimarts, 8 de desembre del 2009

Sistema Nicola radio



El sistema Nicola es un sistema de radio que permet comunicar en el medi subterrani sense necessitat de estendre fils. Utilitzat preferentment en operacions de socors.

El Juliol de 1996 una tragèdia es produeix a la Gouffre Berger, a causa de las gran pluges moren un hongarès Istvan i una anglèsa Nicola Dollimore.

Els altres membres de l'expedició van ser rescatats a temps. Arran d'aquesta tragèdia, Nick Perrin, company de Nicola, i els membres del seu club, van oferint diners a la SEIC, per desenvolupar un sistema de ràdio. Amb aquest idea es creà la "Fundació Nicola ”, que més tard es va convertir en l'Associació Nicola. El disseny de cada generació de Nicola son de domini públic.

En el recent número 71 de Regards (Bulletin d’information bimestrel de la Société Spéléologique de Wallonie) es publica un interessant i complert article d’en Benoït Lebeau que ens plau incrustar en format Scribd.



1 comentari:

  1. Més que res aclarir un possible mal entès. Segons la biografia oficial de l'OUCC (Oxford University Cave Club) Nicola Dollimore no era anglès, si no anglesa i en Nick Perrin més que company era el seu marit, d'aquí la seva implicació en el desenvolupament del sistema "nicola". Nicola Dollimor membre de l'OUCC participà activament en els campanyes de Pics d'Europa els any 80.
    Espero que l'aclariment eviti confondre la història.
    Francesc Rubinat

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.