divendres, 29 de gener del 2010

La Cova Freda de Collbató

Prosseguint amb el projecte de captura dels Troglocharinus a les diverses localitats tipus, aquest dijous 28.01.10 anàrem a la Cova Freda de Montserrat (Collbató). La cavitat era molt seca i ha estat necessari deixar-hi trampes. Planificarem in situ una propera visita amb la participació dels guies de la cova del Salnitre, i localitzarem l’accés a l’avenc Ventós. Per la tarda encara vam tenir temps per acostar-nos a la cova del Pas de Castellolí a recollir mes exemplars d’aquests insectes cavernícoles i novament deixar-hi trampes.

La cova Freda fou estudiada per els prestigiosos N.LLopis Llado i José Mª Thomas Casajuana, en un treball titulat “Estudio hidrogeológico de la vertiente meridional de Montserrat (prov. De Barcelona), publicat a Speleon IV, núm 3-4, pàgs. 119-191 l’any 1955.

Segons aquests autors el recorregut de la cavitat es de 150 m amb una fondària màxima de -12 m. sota el nivell de l’entrada, amb una longitud màxima de 60 m i un punt de màxima alçada entre sostre i terra de 10 m.


Les coordenades mesurades a la boca són: 31T,  X 0402737, Y 4603302 i una altitud de 484 m.

Tot seguit us adjuntem una selecció de les fotos que hem fet.


1 comentari:

  1. ey hola gent,me ha semblat excelent l article,yo vaig estar alla, amb vosaltres,el meu soci y el meu gos tots trs vam estar in situ,bueno a veure si ens tornem a veure per aquest monts subterranis,bueno a continuar aixi de joves,un abraçada a tot y totes....

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.