divendres, 14 de maig del 2010

Cova de Coll Verdeguer

Dilluns 03.05.2010 projecte Troglocharinus Ferreri, l’equip: SIE(3)-GEB(3), Enric, Josep, Julià, Valeria, “Víctor” i “Visu”.

La Cova del Coll Verdeguer (Cervelló, Baix Llobregat),també coneguda com Cova de Coll Verdaguer, és una petita cavitat d’uns 40 m de recorregut actual, que a part del seu interès bioespeleològic presenta un interessant jaciment (actualment en excavació estival), en el que s’han trobat elements que indiquen una ocupació en Pleistocé com cau de hienes i s'hi han trobat abundants restes òssies i excrements. Els escassos restes lítics localitzats en un sector de la cova, i el tipus de reompliment sedimentari en forma de talús, fa difícil interpretar si la presència humana està relacionada amb una ocupació més estable a l'entrada, de manera que les peces trobades s'haurien desplaçat , o si per contra, es tracta de visites esporàdiques.



El jaciment paleo-arqueológic









L’Avenc de l’Averdó

Per aprofitar el dia varem anar afer una visita esportiva a l’avenc de l’Arcada Gran, però el guiatge per la trama urbanitzada del Lledoner ens despistà, i la destroça de la nevada i les ventades en el bosc ha tallat camins per on circulaven, de manera que en localitzar l’avenc de l’Averdó decidirem que els mes assedegats de vertical baixessin. Dit i fet, amb això finalitzem la jornada d’avui, i ens acomiadem fins el proper dijous.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.