dijous, 21 d’octubre del 2010

Cova de les Grioteres

El 07.10.10, dijous, visitarem el conjunt de les coves de les Grioteres al Collsacabra, al terme municipal de Vilanova de Sau, al Turó de Terrades a la vora de l’embassament de Sau. Érem 8, Julià G, Josep P, Enric, Ricard, Miquel, Jordi C, “Visu” i “Víctor” (GEB, GEP, GIE, SIE).

Aquestes cavitats horitzontals, antigues surgències, excavades a les calcaries de Tavertet del lutecià, molt fossilíferes amb unes parets plenes de petits nummulits, tenen una important vàlua per les troballes de materials paleontològics i arqueològics.

Han estat objecte d’un extens treball publicat per Alfred Montserrat i Dolor Pi del G.E. Pedraforca a Speleon 21 (1974) que incrustem íntegre en aquesta nota.



Situació


La cavitat principal de 324m de recorregut presenta set boques situades al peu d’un petit cingle. L’accés prou penjat està facilitat per cordes i arrels fins les boques principals, després flanquejant o bé per comunicació interior es pot accedir a les diferents galeries.



Us presentem una selecció de les fotos obtingudes.






















1 comentari:

  1. Victor. A mi no me gustan las cavidades sin espeleotemas, pero esta que presentas es algo de coña, aquí si que voy ha ir. Adèu.
    Fèlix Alabart.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.