dimecres, 8 de desembre del 2010

Cova de la Rabosa


Hi ha cavitats que deuen de tenir un especial atractiu i sense saber exactament quin és, el cert es que hi tornem una i altra vegada. Una d’aquestes que tenim “afillada” a la SIE és la Cova de la Rabosa a el Perelló, i sempre que tenim l’oportunitat d’acompanyar a algú que no la coneix, pues “sant tornem-hi”. En aquesta ocasió, anàrem amb el grup del dijous, que el dia 02.12.2010 érem nou: Agustí, Enric, Jordi, Josep, Julià, Floren, Pere, Ricard i “Víctor” (GEB, GIE, independent i SIE).

També aprofitaré algunes fotos d’una sortida prèvia del 22.10.2006.


L’itinerari d’accés parteix del km 12,500 de la carretera de el Perelló a Rasquera. És una pista d’uns 5 km amb diverses derivacions on cal seguir sempre per la mes fressada que va apropant-se als diferents masos i fineix en explanada de la bassa de la serra de la Paret on cal deixar els vehicles.


D’aquí un sender desdibuixat baixa i remunta en diagonal el proper barranc i segueix carenejant fins les restes dels murs d’una petita cabana situada en un petit collet a la vora del Clot del Pastor. D’aquí cal baixar 20 metres per trobar la boca de la cavitat.



Incloem en format scribd dos dels treballs més interessant publicats d’aquest sector.









Aquesta gran rampa, amb una profusió d’espeleotemes, davalla fins els -64 m i presenta un recorregut complex entre el massissos estalagmitics que suma més metres dels 265 m que tradicionalment s’atribueixen a la suma de les seves poligonals principals.


A continuació la selecció de fotos:








La successió de processos clàstics i concrecionaments en diverses etapes, afectats pels moviments de lliscament, ens presenten unes alternances ben visibles, que ens inviten a reconstruir les diferents seqüències.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.