dijous, 24 de febrer del 2011

Sima de la Higuera : Projecte de Conservació

Des del dia 12 de Febrer de 2011 aquesta extraordinària cavitat murciana ha passat a la llista, cada cop més gran, de cavitats amb règim de visites regulat. Donada la seva especial morfologia, i sobretot a la "Sala del Paraiso", el Govern de la Comunidad de Murcia, l'Ajuntament de Pliego i la Federación de Espeleologia de la Región de Murcia han elaborat el projecte que regularà l'accés i controlarà el calendari de visites. Tot seguit inserim el document del projecte en format scribd:
 

El recorregut que es podrà fer s'ha marcat per tal de protegir al màxim els espeleotemes. En el document que segueix podeu veure pas a pas, sobre una topografia amb fotografies dels diferents punts, les instal.lacions que s'han fet i per on haurem de passar:
 

També us facilitem el dossier amb les passes a seguir per tal de demanar el permís, on adreçar-se, i les normes a complir dins de la cavitat:
 

Trobareu més informació, així com el formulari per demanar el permís de visita, a la següent adreça:  http://www.simadelahiguera.es/  ; a més a més trobareu un enllaç amb informació d'allotjaments, restaurants, etc.

També podeu fer un cop d'ull a l'anterior article sobre aquesta cavitat en el bloc: http://espeleobloc.blogspot.com/2010/11/la-sima-de-la-higuera.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.