dilluns, 30 de maig del 2011

Avenc d'en Gori


L’avenc d’en Gori és una petita cavitat vertical de dissolució, originada per les filtracions d’un petit torrent tributari del Fondo del Matabous, molt a prop d’Olesa de Bonesvalls. El dijous 26.05.11 vam efectuar-hi una visita amb finalitats biospeleològiques, érem set: Ricard Alsina, Dolors Boter, Jordi Comas, Jaume Julià, Josep Pastor, “Víctor” i “Visu”.


L’any 1973 juntament amb el consoci Joaquim Mir haviem fet la topo fins els -25m que és la que us presentem en aquesta nota.


Sabent que els infatigables companys del SES del GER, els populars Dalton, hi estaven treballant hi connectarem telefònicament per tal de no dificultar la seva feina i alhora oferir-nos a col·laborar-hi si els calia. Molt amablement ens van dir que podiem anar sense cap problema i alhora ens anunciaren que ells encara volien completar algun detall abans de publicar el seu treball que donava una fondària total de -60m.


En Jordi va fer suficients captures en el primer tram de pou i el seu replà, de manera que no calia continuar davallant.



No obstant, encuriosits per veure com es presentava la continuació vam baixar fins els -25 i comprovàrem un cop mes, el meritori treball dels Dalton, no tant sols desobstrueixen, sinó que tenen cura en recol·locar els materials extrets d’una forma ordenada i alhora discreta.



Les estretors que cal forçar per continuar son suficientment selectives com per aconsellar-nos un ràpid retorn a la superfície, no sense fer-hi abans unes quantes fotos que us presentem a continuació.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.