dimarts, 3 de maig del 2011

Cueva de Ardales. Málaga.


Entre totes les coves de la comarca del Guadalteba, és la Cova Prehistòrica de Ardales per les seves dimensions i continguts la que més destaca. Aquesta cova també es coneix amb el nom de Cova de la senyora Trinidad Grund, que per la seva relació amb la famosa burgesia malaguenya va emprendre negocis "turístics" en la veïna localitat balnearia de Carratraca. Aquesta cova va ser la primera cavitat natural oberta al públic a Espanya (1952)


Es localitza al Turó de la Calinoria, i destaca la Sala de Les Estrelles i la bellesa de la seva columna brillant. “La visita es converteix en una experiència patrimonial inoblidable, per la seva importància històrica, artística i cultural, oferint la possibilitat de realitzar un recorregut guiat de gran qualitat que figura entre els més interessants d'Europa. “



La cova de gairebé 1.600 metres de recorregut, s'obre en els marbres triàsics alpujárrides i conserva en les seves grans sales i galeries un extraordinari registre de pintures paleolítiques.



La tercera edició del Congrés de Coves Turístiques (Cuevatur 2010), organitzat per l'Associació de Cuevas Turístiques d'Espanya (ACTE), ha premiat com proposta sobre innovació tecnològica la visita virtual de la Cova de Ardales -realitzada per l'empresa Virtualware-, que forma part dels continguts del Centre d'Interpretació de la Prehistòria en Guadalteba, d’Ardales.

La visita virtual permet una visualització interactiva en 3D de manera que els visitants poden recórrer en temps real l'entorn tridimensional i consultar mitjançant fitxes multimèdia els seus punts més destacats.








Potser us interessarà consultar les següents pàgines web:
Cueva de Ardales. Pàgina oficial.
Espeleobibliografia Cueva de Ardales

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.