divendres, 24 de juny del 2011

Els Ratpenats de Còrsega


El primer objectiu d'aquest llibre consisteix en recopilar els estudis de vint anys de treball sobre les ratapinyades de l'illa per compartir-ho especialment amb els habitants de Còrsega.

Per tant, vol ser accessible no tant sols als encuriosits per la natura, sinó també al públic general de Còrsega, fins i tot els responsables polítics, els gestors de biodiversitat. Però també vol discutir els detalls, detalls, i fins i tot incongruències, respondre a la curiositat dels naturalistes dels ratpenats que creuen en la comparació continental.

"Aquest llibre tendeix a ser més exhaustiu del que sabem amb alguna certesa sobre els nostres ratpenats. Algunes pàgines recorden les generalitats d'aquesta família, que ells donen per fet. A continuació es descriuen els ratpenats i els seus hàbitats a la base de les observacions demostrat aquí i allà ... és complicat.


Disculpeu el clixé: "Com més sabem, menys saps." No obstant això, vint anys de descobriments i revelacions que en general invaliden el que sabíem del nostre camp d'estudi. D'aquí el dubte i la sensació de col.locació duna primera pedra angular de la Còrsega quiroptérologica en lloc de reforçar els criteris tradicionals."


ISBN : 978-2-84698-377-8
Format : 16 x 24 cm
168 pàgines
Edit. Albiana
Preu 18 euros


"Certament, el nostre treball i les nostres interpretacions compleixen amb els criteris rigorosos de tota investigació científica, però hem optat per un to “esbiaxat”. Un to més d'acord amb la realitat de la nostra disciplina, intractable per les vies convencionals, pels que caldria multiplicar per deu els mitjans emprats.

També som conscients de la relativitat dels nostres actius, el trencaclosques de 1000 peces que composen els ratpenats corsos, els hem agrupat en una dotzena. Aquest llibre es contenta amb fer un balanç que constata que Còrsega té una diversitat de fauna relativament baixa i el patrimoni efectiu paradoxalment ric."

A continuació una provisualització de l'obra:




El Grup de Ratpenats Còrsega és una associació de defensa de la natura, reconeguda d'interès públic, que treballa des de 1989 per a l'estudi i protecció dels ratpenats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.