dimarts, 14 de juny del 2011

L’Ós espeleo del Vercors


Ja fa dos anys que l’Association Spéléo Vercors, desobstruí l’avenc ( scialet) de la Décroissance a Corrençon, davallaren tres pous encadenats i després d’un estret meandre un quart pou al fons del que trobaren un esquelet d’ós en posició fetal. Des de l’entrada hi ha uns 250m de recorregut i una fondària de 60m.!


Des d’aquell moment és considerà oportú no difondre la seva situació per a protegir-lo, posar-ho en coneixement dels experts arqueòlegs i vetllar per la seva conservació.

Finalment el proppassat quatre de juny en una operació conjunta espeleòlegs – paleontòlegs es procedí l’extracció d’aquest esquelet d’ós bru (extingit al Vercors)  relativament antic, al que se li atribueix provisionalment una antiguitat d’uns 4000 anys. Ara cal estudiar-ho, i en els propers mesos aterrarà probablement en el Museu de Grenoble.



Falta encara esbrinar com hi va arribar a aquest lloc, i com interpretar les esgarrapades presents al meandre...

Insereix-ho dos vídeos excel•lents sobre la descoberta i extracció de l’esquelet aprofitant l’amable suggeriment de Vercors-Tv  per contribuir a la difusió d’aquesta feliç col•laboració entre espeleòlegs i científics.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.