diumenge, 31 de juliol del 2011

La Cigalera


Aquesta cèlebre cavitat (Cigalera en Occità o Cigalère en Francés) dels Pirineus de Sentien, coneguda per les seves excepcionals “flors” de guix i especialment per les mítiques cascades superades per Casteret els anys 30 i 50 escalant des de baix, constitueixen una fita en la història de l’exploració subterrània.



Jean-Yves.Bigot
Segons Spéléométrie de la France (2004) té un recorregut topografiat de 9.634m i un desnivell remuntat de +228m.

Malgrat el temps transcorregut encara es van succeint les descobertes i darrerament l’Association de Recherche Souterraine du Haut Lez organitza un camp d’exploració estival i ha publicat una interessant síntesi sobre el sistema de Bentaillou / Cigalère, que malgrat que no he aconseguit els drets per inserir-lo en aquest bloc us el podeu baixar des d’aquest enllaç.



També des d'aquí podeu descarregar-vos una topo més detallada.


Sobre aquest sector el Comité Departamental de l’Ariege elabora una enquesta sobre el Projecte de Reserva Natural subterrània a l’Arieja del 2003.



Adjuntem una petita selecció de fotos de les campanyes dels anys 1992-2000 obra d’en d’en Daniel Chailloux.


Mes informació a:
Espeleobloc
http://espeleobloc.blogspot.com/2009/07/el-sistema-martel-cigalera.html

Espeleologia Bibliografia
http://espeleologiabibliografia.blogspot.com/2010/10/pyrenees-souterraines.html


1 comentari:

  1. Casteret esperava sortir per l'estany de Liat... No sé si recordeu que enguany fa 50 anys de la publicació de "Ma vie souterraine" de Norbert Casteret, llibre de referència i creaodr de vocacions espeleològiques. També, el 4 d'agost serà el centenari del naixement de Noel Llopis Lladó: http://lanaria-jmcervello.blogspot.com/

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.