dimarts, 20 de setembre del 2011

El carst Noruec (4)


Novament enguany hem repetit la visita turistic-cultural als paios nòrdics. En aquesta ocasió a la Laponia Noruega. No dúiem cap objectiu espeleològic, però era inevitable que ens anéssim encuriosint per les boques de cavitats que anàvem veient, tant a les excursions terrestres, o als fiords...i també a les llibreries.

Una súrgencia impressionant



Prèviament havia recopilat documentació diversa sobre els fenòmens més interessants amb l’objectiu de completar el meu arxiu personal.  Però fa pocs dies que amb una de les habituals visites a la SIE de l’Oleguer Escolà ens va relatar les penúries que juntament amb un grupet de l’ERE, feia dècades que havien tingut per explorar la Okshola-Kristihola.

Fou evident, que els companys de tertúlia no tenien cap idea de l’interès que tenen aquestes cavitats, que no son rècords de res, però que presenten unes morfologies molt interessants, ben estudiades pels espeleòlegs nòrdics. Per això, avui us insereix-ho tres articles que ajudaran a comprendre i valorar una mica més aquest singular carst.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.