dissabte, 17 de setembre del 2011

Tres treballs geoespeleologics d’en Montoriol


En la darrera sortida del “grup dels dijous” comentant les particularitats del que anàvem a veure en les cavitats del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, vaig citar l’edició, en 1970, per la SIE d’aquest recull de treballs, inicialment publicats en revistes de difícil consulta els anys 50.

Encisat per la lectura d’aquests treballs i la seva sistematització de les formes subterrànies, vaig creure necessari facilitar la lectura d’aquests extraordinàriament interessants articles. Encara no s’havien popularitzat les fotocòpies, però com que era l’època de les multicopistes, mans a l’obra, això si, prèviament aconseguirem l'amable autorització del mestre Joaquim Montoriol q.e.p.d.

El resultat no fou especialment brillant, sense fotografies i amb els dibuixos refets amb punxó sobre la capa de cera que permetés que la tinta pogués fluir a través dels forats ... però tot i així feia el fet. En tot cas, cal convenir que potser no vam fer una difusió suficient, ja que els companys (els d’aquella època) d’aquest dijous ignoraven l’existència d’aquest recull.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.