dilluns, 26 de març del 2012

Avenc de les Banderes (3)

El dijous 22 de març teníem intenció d’anar a l'avenc de Coll Estret ( Begues).... Érem en Jaume, Jordi, José, Josep, Juli, “Víctor” i “Visu” (total set) més en Josu que només ens pogué acompanyar a l’hora d’esmorzar. L’extraordinària pluja de les darreres jornades, encara persistent, ens feia preveure que la nostra caminada d’aproximació seria un xic incomoda. 

Finalment les precipitacions amainaren, però sorgí un inconvenient que no havíem mesurat adequadament: la riera de Begues presentava una crescuda fora de mida. La pista que es dirigeix cap el nostre objectiu, travessa repetidament el que ara és un impetuós torrent, els primers encreuaments els anem fent sense massa problemes, fins que el darrer ja només el passa  i amb dificultats el vehicle mes preparat. Per acabar d’adobar-ho s’ens desprèn una placa protectora dels baixos d’un altre vehicle.


S’imposà un objectiu alternatiu, i vam decidir escollir un petit pou que permetés fer un intent senzill per recuperar l’activitat de “verticals” per un company que ha estat forçosament inactiu una llarga temporada, ja que no té força en el braç dret.  Decidim, per proximitat, anar a l’avenc de les Banderes que darrerament hem visitat varies vegades per un projecte de recerca bioespeleologica. Truquem al Jordi Comas per si podem recollir-li les trampes que suposaven que encara tenia en la cavitat, però ens indica que ja les ha retirat sense que s’hagi pogut capturar un coleopter fugisser del que es té constància d’una antiga localització.


Les recents tasques de remoció dels blocs que obturen una possible continuació fan molt inestable el transit pel con d’enderrocs, de manera que les pedres poc consolidades en la seva nova situació fan que fàcilment es precipiten de nou pendent avall. Ràpidament finalitzem la visita, però no abans de què en Josep to removent el terra avui força humit, xucles uns troglocharinus, que tot i no sent el que buscàvem, resulten poc freqüents. 


Per cert en Jordi va poder superar sense gaires dificultats el pou de prop de 10m i el seu fraccionament de capçalera,  el felicitem i ens felicitem: un més per aquestes agradables incursions subterrànies dels dijous.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.