dilluns, 23 d’abril del 2012

L'Avenc de la Penya Embassada


El dijous 19.04 vàrem intentar per segona vegada visitar l'avenc de la Penya Embassada, de 24 metres de fondària. Ja haviem intentat baixar-lo el juliol del passat 2011 (veure article en aquest enllaç) sense éxit, en no trobar-lo. Però aquesta vegada i amb l'ajut de les indicacions d'alguns amics no vàrem fallar. 
Érem en aquesta ocasió 13 espeleòlegs, Comas, Visu, Jaume, Jose, Jordi P., Miquel, Tere, Julio, Montse, Pere, Josep, Josu i Lluïsa; al "Gran Cap Víctor" el teníem castigat per terres asturianes....

Coordenades Datum ED50:  31N x402128, y4572224  alt.150m

L'avenc de la Penya Embassada (Embalçada al I.C.Cartogràfic) el trobem a la Riera de Jafre tot just sortint d'un revolt  de 180º i uns 500m després de la confluència amb el Fondo de la Cova Fumada, i la tenim molt ben referenciada al Catálogo Espeleológico del Macizo de Garraf, vol III, de J. Borràs:



Hem de dir que a uns 5 metres d'alçada sobre la base, i a l'extrem oposat de la capçalera del pou, trobem una finestra equipada amb una corda en no gaire bon estat. Consultant als companys de la S.E.S. del Ger em diuen que va ser instal.lada per ells mirant de trobar una continuació, però que aquesta continuació no és factible degut a que es tanca de seguida en una estretor inaccessible.

Tot seguit us mostrem les imatges captades per els fotògrafs del dia:


Com a nota tècnica, afegim unes paraules que el Mestre Cantons utilitza habitualment en les tasques fotogràfiques per dirigir als subalterns:
  • Softbox:  difusor davant del flash.
  • Headflash:  flash incrustat al cap de l'espeleòleg.
  • Ass-string flash:  flash que penja d'un cordillet, ancorat finament al cul de l'espeleòleg.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.