dilluns, 2 d’abril del 2012

L'avenc d'en Roca



Aquesta mítica cavitat de -56m de fondària, situada en el municipi de Cervelló, fou explorada per primera vegada el 04.09.1907 per els capdavanters Norbert Font i Sagué i en Marià Faura i Sans. El 29.03.2012 la revisitarem 9 amics del grupet dels dijous: Jaume, Jordi P., José, Juli, Montse, Oleguer, Ricard, “Víctor” i “Visu”.

Conscients de que era el dia de l’anunciada vaga general, la nostra sortida era matinal i compatible amb l’assistència a les manifestacions convocades. La cantera que amenaça destruir la cavitat amb la seva progressió, estava aturada, ni personal ni equips. Però nosaltres ja havíem optat per aproximar-nos per un accés superior, gens conflictiu, utilitzant una pista fins un punt que permet el descens a peu (d’uns 10 minuts), per la capçalera del torrent, fins la boca de la cavitat.


De la nostra visita us mostrem una selecció de fotos i ens permetem, al final d’aquest post, inserir un interessant article de l'Enric Aragonès sobre la primera exploració de l’Avenc d’en Roca i una reedició de l’escrit d’en Marià Faura, tots dos publicats amb una renovada maquetació en la revista Muntanya 



Fragment de la Revista Muntanya 888 4/2010

 
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.