diumenge, 3 de juny del 2012

On viuen els tigres


Amb aquest títol, certament exòtic, s’ha editat en castellà per l’editorial Duomo Nefelibata una de les novel·les de major èxit de la temporada. Mes de 100.000 exemplars venuts França i traduïda a 15 idiomes.  Si li dediquem aquest post apart del seu innegable valor literari, es pel seu argument, que gira al voltant del cèlebre autor de la monumental i enciclopèdica Mundus Subterraneus.

Aquesta obra, de Jean Marie Blas de Robles, és un volum de set-centes pàgines de lletra menuda, que ens subministra forces hores d'anades i vingudes en el temps i la geografia. Cinc personatges i cinc destinacions que van  enllaçant-se uns amb altres abans d'arribar al seu destí.

La trama desenvolupa una múltiple ficció al voltant del personatge real i barroc d’Athanasius Kircher, erudit entregat a mil quefers culturals i científics, home curiós i inventor de moltes màquines la biografia del qual escrita per mans d'un company jesuïta és trobada per casualitat i entregada a l'altre personatge principal de la novel·la Eléazard Von Wogen un periodista francès corresponsal a Brasil a qui se li encarregarà estudiar i comentar el manuscrit per a la seva possible publicació.

Cada capítol ens retorna part de biografia de Kircher junt amb el moment actual del periodista. A banda, altres trames esquitxen la història principal i creen un calidoscopi d’aventures contemporànies. Alhora que ens introdueix en els primers passos de la ciència, el laberint de la vida universitària, la interpretació de la política i la vida als guetos de Brasil i, per sobre de tot, ens portarà a conèixer al personatge extraòrdinari que fou Kircher.



Tot seguit trobareu, per gentilessa de l'editor, el primer capítol, en format scribd.



1 comentari:

  1. Donde puedo ver ese libro del "Mundus Subterraneus" que oarece interesante.
    Gracias.

    Felicidades por este blog tan interesante.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.