dimecres, 9 de maig del 2012

Una veritable càmera fotogràfica per espeleòlegs?

Olympus ha anunciat l'existència de la seva nova Tough TG-1 IHS, un graó més per la fotografia tot terreny de qualitat a un preu mes asequible. Es confirmen les dades que s'havien filtrat, com el seu sensor CMOS de 12 megapíxels, que finalment serà retroiluminat, la seva pantalla OLED de 3 polzades i 610.000 pixels, el seu zoom òptic de 4 augments amb estabilització d'imatge sensor-shift i la seva àmplia obertura f/2.0!

Tenim ara dades més concretes sobre la seva resistència. Ja sabíem que la Olympus TG-1 IHS serà capaç de submergir fins a 12 metres (hi haurà una carcassa per submergir fins i tot més), però a més suportarà caigudes des de dos metres, aguantarà pesos de 100 quilos, temperatures de fins a menys 10 graus centígrads i a més serà resistent a la pols, i disposa d’un GPS integrat amb brúixola i manòmetre.
A tot això cal sumar-li un tipus de dispar intel·ligent, el mateix sistema de autoenfoc FAST que porten les càmeres PEN i la possibilitat de doblar l'abast del zoom amb una pèrdua mínima de qualitat. La nova Olympus TG-1 és capaç de disparar fins a 10 imatges per segon, grava vídeo Full HD (1.920 x 1.080 píxels a 60 quadres per segon i amb so estèreo) i accepta convertidors per a fotografia ull de peix i telefoto, tots dos resistents al aigua.

L'autonomia de la Olympus Tough TG-1 IHS serà de 220 fotos per càrrega. Tindrà una memòria interna de 7,9 MB i una ranura per a targetes de memòria SD, SDHC i SDXC. El seu preu recomanat, és de 399 dòlars, i estarà disponible a partir del mes de juny.



Sobre el paper sembla una opció força interessant per la “dura” espeleologia d’exploració, resistència excepcional i unes característiques avançades en les que destaquen una extraordinària lluminositat de 2.0 i una obertura gran angular  de 25 que tal vegada permeti obtenir bones imatges en condicions adverses... caldrà estar amatent per veure el seu comportament sota terra.

2 comentaris:

  1. Sens cap mena de dubte Victor, estaràs d'acord amb mi que podem defensar fermament aquesta càmera, per ser una descendent de l'antiga Tough 8000, de la qual ja se'n han explicat experiencies a l'espeleobloc durant les múltiples exploracions que ens ha acompanyat.

    ResponElimina
  2. Pero, ¿no te control manual?
    Si es axi esta molt limitada per controlar el diafragma, no?
    Interesant pero limitada a l'hora de combinar altres flash esclaus. La probaré per comprobar lo que dic. Gracies.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.