dilluns, 25 de juny del 2012

Avenc de l'Aladernar


Aquesta cavitat situada en els conglomerats de Sant Llorenç del Munt, és coneguda amb diversos noms ( Darnà, Adernar,..) probablement deformacions del seu toponim “avenc del bosc d’Aladerns” o Aladernar, aquest arbust típic de la vegetació mediterrània, Rhamnus alaternus també conegut amb d’altres noms populars (arnet, boixos bords, garrigó, grana d'Avinyó, llampuga blanca, mata-selva i noguereta cornicabra), efectivament es força present en l’entorn de la cavitat.
El dijous 21.06.2012 vam fer la nostra visita. Érem 13: Jaume, Jordi P., José, Jordi T., Juli, Miquel, Montse, Pere, Ricard, Tere, Toni, "Víctor" i "Vizu". Sota un sol esclatant (fins a 38º) era una experiència gratificant davallar aquesta petita cavitat que ens oferia una frescor molt agradable.

En aquest mateix indret als mapes del ICC situen altres dues cavitats, de les que us mostrem fotografies de les seves les seves boques extretes del bloc Trails Sant Lllorenç del Munt i l’Obac http://trailsantllorenc.blogspot.com.es/

L'avenc de l'Aladernar
¡

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.