dilluns, 11 de juny del 2012

Avenc del Montcau


El passat dijous 7 de juny nomès eren quatre ( Jordi Comas, Jaume Julià, Toni Torra i “Vizu”) els que van anar de visita a l’avenc del Montcau a la serralada conglomeràtica de Sant Llorenç del Munt. Aquest mateix dijous un altre grup, amb onze participants, anàrem a la Mola de Catí tot continuat amb el projecte bioespeleológic "massís del Port".

L’avenc del Montcau és una de les cavitats incloses en l’excel·lent segon i últim volum (1974) del Catalogo Espeleologico de la Provincia de Barcelona, malauradament aquest ambiciós catàleg restà estroncat. Extraiem d’aquesta publicació la fitxa de la cavitat i la seva topografia, que mostra el personal dibuix del mai prou valorat Oscar Andrés, que constituí un dels fonaments de la geoespeleología catalana d’aquells anys.




1 comentari:

  1. A mi em va donar una profunditat màxima de 17,50 m. http://ostiaelfantasma.blogspot.com.es/2010/05/avenc-montcau.html

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.