divendres, 24 d’agost del 2012

L’accident del Solencio 1971

Aquests dies regirant documents “antics” per tal d’oferir-vos escanejats les principals publicacions de la SIE, he retrobat l’informe que vam fer detallant els fets d’aquell funest accident del 1 de maig del 1971, on moriren ofegats al Solencio de Bastaras, els malaurats companys Anton-Maria, Cesar i Rafel.

Tot i el temps transcorregut encara es dur de recordar-ho, especialment per la perduda d’aquells companys coratjosos i plens d’il·lusions i també pel dolorós sensacionalisme dels diaris, de l’època, que van sotmetre a familiars i amics un patiment addicional per una desinformació probablement malintencionada amb l’objectiu d’atraure lectors amb titulars cridaners.

Inserim unes imatges del sector dels llacs d’aquesta cavitat, extrets d’una pàgina d’en Fèlix Alabart (http://www.balmat.com/balmat/fotografias/espeleologia-cueva-del-solencio-bastaras-huesca-fotos-flix-alabart/60.htm), mestre de tants fotògrafs, on ens presenta un reportatge del 1968.



Informe accident espeleològic 01.05.1971 Solencio de Bastaras (Osca)




Informació complementaria publicada a l’Espeleobloc: 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.