divendres, 7 de setembre del 2012

Espeleonautes ESA

Tal com vam publicar en un anterior article el 2011 cinc astronautes de l'ESA iniciaren la seva formació subterrània en el projecte CAVES (sigles de Cooperativa Adventure for Valuing an Exercising human behavior and performance Skills) per tal de preparar als astronautes per treballar de forma segura i eficaç, resolent problemes en un equip multicultural  explorant àrees desconegudes seguint procediments de l’espai. (http://espeleobloc.blogspot.com.es/2011/12/european-space-agency-caves-2011.html)


Encara queda molt per a l'aterratge a Mart, pel que sembla encara ciència ficció, però quan arribi el moment, els primers habitants de Mart s'hauran d'adaptar a les coves marcianes que ofereixen refugi contra temperatures extremes, i les tempestes de sorra de la superfície.

L’equip inicial hi participaren de l’ESA Tim Peake  i Thomas Pesquet juntament amb Randolph Bresnik de la NASA, Norishige Kanai del Japó i Sergey Ryzhikov de Rússia.

La següent vídeo-compilació no té so a propòsit.
La continuació d’aquest projecte, ara anomenat CAVES 2012 compta amb els següents astronautes:
Andreas Mogensen de l'Agència Espacial Europea, David Saint-Jacques, de l’Agència Espacial Canadenca , Soichi Noguchi de l'Agència Espacial Japonesa, Michael Fincke y Andrew J. Feustel de la NASA i Nikolai V. Tikhonov de 
Roscosmos.

El 7 de setembre aniran a les coves de 'Sa Grutta' a ​​Sardenya on passaran sis dies sota terra per experimentar tècnica, material i treball d’equip.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.