dijous, 18 d’octubre del 2012

Cova dels Àngels (Lleràs 11)


Devem les primeres noticies d’aquesta cavitat als companys del G.E. Badalona que publicaren els resultats dels seus treballs en la revista Cavernas núm, 21 del 1979.
Les coordenades UTM ED50 són: X 327483,  Y 4681219, i altura snm  1.155m

Localització:
Anem al poble de Toralla i agafem la pista en direcció a l'ermita de Sant Salvador.  
Amb un 4x4 o cotxe alt es pot arribar fins a l'última corba on hi ha força lloc per aparcar.
Arribem a l'ermita i baixem pel petit corriol que trobem a la dreta de l'ermita direcció Toralla i just avanç del petit bosquet de roures, baixem per la canal que queda a la nostra esquerra. Te força pendent però podem anar avançant en mig de tota la vegetació. La cova està al bell mig de la canal bastant amagada i la trobem a ma esquerra en un diminut replanet a uns 10 minuts i 60 m de desnivell des de l'ermita.
És important no desviar-se del centre de la canal, perquè a banda i banda hi ha barrancs.

Descripció:
Aquesta petita cavitat té un desenvolupament de 40m i un desnivell de 5m. Presenta dos trams ben diferenciats, per una banda la galeria d’entrada de 15 m de longitud, i travessant un pas estret al seu final, permet baixar un pouet de 3m i accedir a la galeria inferior que està força concrecionada. 

Observeu en les dues fotos següents una cristal·lització original, potser acolorida pel fang, gairebé horitzontal, que es repeteix a diverses alçades en aquest recinte.

Montse Roca i Juli Serrano (S.I.E.) 

1 comentari:

  1. Hola
    Me llamo Sandra y tengo un directorio web. Me ha encantado tu blog! Tienes unos post muy interesantes. Buen trabajo, por ello me encantaría contar con tu sitio en mi directorio, para que mis visitantes entren a tu web y obtengas mayor tráfico.
    Si estás de acuerdo házmelo saber.
    PD: mi email es: montessandra37@gmail.com
    Sandra.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.