dimecres, 31 d’octubre del 2012

Cova dels Muricecs (2)

Per segona vegada hem ajornat el nostre projecte de visita fotografica a la Grallera Gran del Corralot. Des d’Ager estant, el grup del passat dijous 24.10.2012, ( Josep, Jordi, Josu, Juli, Lluïsa , Montse, Pere i “Víctor”) sota una potent pluja que temíem que dificultaria assolir l’objectiu previst, decidim, tot improvisant, visitar altres cavitats de Llimiana: Muricecs i Negra de Matasolana.

En primer lloc ens dirigim a la cova dels Muricecs tot i que temem que pot estar protegida per una tanca que no volem forçar. De fet ja ens conformaven en aixoplugar-nos en el seu vestíbul mentre amainava el temporal. Per sorpresa nostre en arribar a la boca ens adonem que l’accés és obert. Constatem que en lloc del pany clàssic de clau ara hi ha un pany numèric. Només disposarem d’un temps limitat, però suficient per fer-hi unes fotos i que els companys que no la coneixen puguin donar-hi una ullada. 
Posposàrem, per mes endavant, una visita mes complerta, d’objectiu geomorfològic, tot aprofitant l’amable invitació rebuda dels companys de Grimpada, que gestionen les visites, i fins i tot s’ofereixen a acompanyar-nos en una propera ocasió. Els hi donem les gràcies i entenem que les limitacions d’accés cal que serveixen per procurar un adequat manteniment i protecció d’una cavitat que constitueix un patrimoni singular que cal preservar, i ens felicitem especialment que siguin els propis pallaresos els encarregats de vetllar pels tresors de la seva terra, com ens han demostrat per les tasques de neteja que mostràvem en el post d’ahir.

Us presentem una selecció de les imatges obtingudes, i aprofitem per inserir un parell de documents sobre les troballes arqueològiques realitzades en la cavitat.


  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.