diumenge, 10 de març del 2013

Avenc dels Trons. Campgràs.


Els aiguats excepcionals dels darrers dies fustraren les nostres previsions de visitar una cavitat del Conflent. Però sempre el Garraf ens ofereix una alternativa agradable, per això el dijous 07.03.2013 vam fer una matinal al Camprgàs visitant el petit però bonic avenc dels Trons -15m..  Vam ser-hi dotze: Dolors B., Jaume J., Jordi P., José H.,  Josep P., Juli S.,  Miquel N., Tere H., Toni R., Toni T., “Víctor i “Vizu”.

La meritòria tasca de senyalització discreta, respectuosa i fins i tot “natural” de les cavitats del Garraf a càrrec de l'administració del Parc es veu malaguanyada pel material utilitzat. En la foto, podeu veure, i no és l'únic cas, que la base del pal de fusta es podreix i acaba per caure al terra. Esperem que es pugui trobar una millor solució.

Situat a les coordenades UTM ED50 Fus 31, X409177 y Y457474, alt.518m., actualment està senyalitzada per una enorme fita i molt a prop del Benjami-Digón. Es una cavitat oberta per desobstrucció pels companys del GIRES l’any 1995. 

Un embut terrós d’uns 3m de fondària ens condueix a través d’un pas de secció reduïda en rampa, a la capçalera d’un pou de 10m. Al seu fons una saleta de 5 x 4 m amb les parets ben decorades, en un racó vam iniciar una desobstrucció traient a ma pedres i fang, que caldria continuar amb un parpal o d’altres eines.
Nou a la foto + el fotògraf + un que ja ha sortit + un que no ha baixat = 12.



Com és ben sabut, cal allunyar-se del peu de les verticals, especialment quant baixa algún company pel risc de que involuntàriament? precipiti alguna pedra. Es clar que si vols fer una foto...t’arrisques...i en aquesta ocasió un pedrot de 25 centímetres impactà amb un peu. Total, la ungla del dit gros un xic massacrada, i dia a dia mes ennegrida, fins que salti, oi?

També aquest mateix matí, un grupet que encara no en tenien prou, van baixar els dos primers pous del proper avenc Hanna Svacbroc igualment senyalitzat per una fita gegantina a les coordenades UTM ED50 31T X409288 Y4571427 i altitud 504m.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.