diumenge, 28 d’abril del 2013

Caiguda d’un Os en un avenc

Els equips de rescat a Croàcia - Hrvatska Gorska služba spašavanja - van rebre una trucada inusual per recuperar un ós que havia caigut en un profund pou.

El propietari d'una agència de caça turística local va sol·licitar la seva intervenció el dissabte 20.04.2013  En arribar a l'escena, el pou estava envoltat pels caçadors ansiosos, guies i visitants estrangers. Com els óssos són valuosos trofeus de caça a Croàcia, i la seva caça és molt important per a la indústria turística, l'equip va decidir fer tot el possible per ajudar-los.

Com a primer pas, l'equip va descendir al pou per determinar si el desafortunat  ós encara era viu.

Després d'una fort pendent inicial de 25 metres, hi ha un pou vertical de 20 metres. Al seu fons, es va trobar l'ós mort,... igual que molts ossos que indiquen que ell no va ser el primer a caure en aquesta la trampa mortal.
Després d'una hora i mitja d'esforç, els rescatadors havien aconseguit extreure l'ós de 90 quilograms a la superfície... per a la seva posterior exhibició a la sala de jocs d'un ric caçador estranger!
Segur que aquests equips voluntaris de salvament a muntanya, com en general de la majoria d’amants de la natura, no son gens amics dels caçadors, però cal entendre aquest rescat com una petita manera de contribuir a l’economia del país, en uns temps prou difícils, en els que la caça port arribar a ser un element genys menyspreable dels ingressos locals.

3 comentaris:

  1. "...en els que la caça port arribar a ser un element genys menyspreable dels ingressos locals."

    Sí és clar, i l'explotació sexual i el tràfic de drogues o d'armes... Tot sigui per l'economia!

    Pa per avui i fam per demà.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.