dimarts, 6 d’agost del 2013

Avenc de l’Esquerrà, pous concrecionats.

El passat dijous 01.08.2013 vam anar a fer una visita matinal al tram inicial de l’avenc de l’Esquerrà (Olesa de Bonesvalls). Ens aplegarem set dels habituals:  José H., Josep P., Jaume J., Jordi P., Pere C., Toni T., i “Víctor”.

Un dels pretextes d’aquestes activitats és documentar fotogràficament les cavitats i en aquesta ocasió no vam tenir gaire sort, de primer l’amic Cantons, el que obté resultats mes reeixits, en el darrer moment no pogué afegir-se, al Toni un cop fortuït a l’objectiu li bloquejà la seva cambra, el Josep entretingut en instal·lar i analitzar la fauna no pogué dedicar-se a fer gaires fotos i al José li va fallar la sincronització dels faixos inalambrics... total uns resultats molt justets... caldrà tornar-hi, però de moment, us deixem una primera selecció.
Adjuntem un gràfic esquemàtic del sector visitat, son només tres pous, però per tot veiem les empremtes (passamans, cordes penjant, etc.) de la sistemàtica tasca dels apassionats amics del SES del GER de Sant Pere de Ribes que amb la seva obstinació sense defalliment, han anat escodrinyant tots els forats penjats, i desobstruint fins la més minsa de les estretors, convertint a l’Esquerrà amb el seus -336m de fondària en la cavitat més fonda del Garraf, la segona de Catalunya i de ben segur l'avenc de major complexitat del país. Un treball admirable.
Ens plau inserir un article, tot i sobrepassat per les noves troballes del SES que encara hi treballen, creiem que és poc conegut i és una bona mostra de extraordinària vàlua de la seva feina.

Altres notes a l'Espeleobloc

Potser hi ha una exagerada abundància d'ancoratges.
...segueix en el post de demà...

1 comentari:

  1. Hola, respecte a l'operacio nivell freatic, molt bona feina, felicitats! Soc el Victor que es meciona de l'expedicio del GER de Rubí, nomes volia puntualitzar que encara que ens diem igual no tinc res a veure amb l'escriptor i fotograf.
    Espero que aconseguiu més novetats. Veig que encara hi ha qui li agrada el fang i les estretors!

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.