dijous, 19 de setembre del 2013

La mina Montau i l'avenc del Fum

Aquesta mina probablement és un vestigi dels treballs a la recerca d’aigua per a Begues. L’any 1983 una visita de la SIE descobreix la cavitat ascendent que constitueix l’avenc del Fum.

Situació
Nosaltres vam accedir per la pista que remunta des de la subestació elèctrica del Pla de Basses Roges cap al Montau. Agafem la bifurcació i tot just sobrepassem la torre elèctrica seguim el camí que baixa cap a l’esquerra, fins que trobem l’inici d’un senderó, novament a l’esquerra senyalitzat amb una bona fita. 





La mina Montau
La mina Montau té un recorregut de 80 metres i poc abans del seu final han excavat un pou d’uns 15 metres que talla la galeria. Al terra hi ha tombada una de les clàssiques tanques d’obra que pot utilitzar-se com a passera per arribar al final del túnel.



Fauna



L'avenc del Fum
Als 62m de l’inici de la mina interceptà una cavitat natural que ascendeix fins els + 34 metres. És un conducte estret que es pot remuntar grimpant en el seu tram inicial. Es bifurca cap als 15 metres, i entrant en el tram Est cal remuntar una saleta on és convenient utilitzar material. Tot el recorregut està farcit de concrecions entre les que destaquen les de menor mida que entapissen les parets.


La nostra visita del grup dels dijous, en aquesta ocasió era format per nou espeleòlegs: Emili Bifet, Jaume Julià, Jordi Perera., José Hidalgo, Pere Castell, Ricard Alsina, Toni Torra, Úrsula Garrido i “Víctor”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.