dijous, 21 de novembre del 2013

Excavacions a la cueva de Coimbre

De nou la cova de Coimbre o Las Brujas (Peñamellera Alta, Asturies) - situada sobre la carretera prop de Niserias- es noticia per la progressió de les seves campanyes d’excavació arqueològica. Nosaltres que iniciàvem les activitats de la SIE a Pics d’Europa, vam tenir oportunitat de visitar-la l’any 74 aprofitant una invitació del Bill Collins col·laborador del Lancaster University Speleological Society (LUSS) que estaven topografiant la cavitat a la que li atorgaven un recorregut proper als 4.000m.
En la gran sala propera a l’entrada és localitza una de les figures més espectaculars de l’art paleolític asturià, en una zona de penombra dins de la sala d’entrada de la cavitat. Es tracta d’una representació d’un bisó de grans dimensions, un gravat que dona efectes volumètrics al conjunt de la figura. Destaca el detall del cap, la perspectiva en la representació de les extremitats, i en general pel seu naturalisme.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.