dilluns, 18 de novembre del 2013

L'avenc Nou de l'Ordal

Com d’altres cavitats en aquest relleu, fou l’extracció de la sal de llop, al fons d’una enclotada pedrera, la causant de la obertura accidental de l’avenc. La primera exploració és realitza el 1910 per Faura i Sans.

Davallat l’embut inicial, que per comoditat vam instal·lar una corda auxiliar, als 6 m de fondària s’obre l’obertura del pou natural.

L’inici d’aquesta vertical de 14m està reforçada per un fragment de paret de pedra seca. A l’altre extrem de la planta, remuntant i internant-se entre blocs, es pot baixar fins la gatonera final a la cota -25 m.






 Sempre hi ha algú que és rebolca per terra a la recerca de fauna i/o restes que puguin resultar d'interès per als diferents especialistes.


A la nostra visita de l'espeleodijous, de rebot, per l'infructuós intent de localització d’una altra cavitat, vam participar: Dolors, Jaume, Jordi, José, Miquel, Ricard, Tere, Toni R., Toni T., “Víctor”...i a l'inici de la jornada vam poder compartir una estona amb Pere C. i Josep P. que van justificar la seva visita de "control" esmorzant amb nosaltres.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.