dimecres, 18 de desembre del 2013

Balme Collomb i museu de l’Ós de les Cavernes (1)

Fa vint-i-cinc anys que dos espeleòlegs de l’Speleo Club de Savoie, seguint un corrent d’aire s'infiltren en l'ensorrament final conegut fins aleshores i troben la continuació de la Balme à Collomb (Entremonts) un conjunt de grans sales...i una acumulació extraordinària de milers d’ossos d`ós de les cavernes. Els resultats de l’excavació dels primers 300m2 de superfície, només un 10% del jaciment, i ja son 12.000 els ossos i fragments extrets.

L'ós de les cavernes (Ursus spelaeus) fou una espècie d'ós que visqué a Europa durant el Plistocè i s'extingí al principi de l'últim màxim glacial, fa uns 27.500 anys. Tant el nom "ós de les cavernes" com el seu nom científic spelaeus són deguts al fet que els fòssils d'aquesta espècie han estat trobats majoritàriament en coves, cosa que indica que aquest animal passava més temps a les cavernes que l'ós bru, que només les utilitza per hibernar-hi. 


Museu de l'Ós de les Cavernes 




... segueix en el post de demà...

1 comentari:

  1. Gràcies pel post Víctor, la veritat és que desconeixia l'existencia d'aquest jaciment.
    Una abraçada
    Joan Madurell

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.