dissabte, 14 de desembre del 2013

El cau del Lliri 2. Cap Norfeu 3


Visió general
El cau del Lliri se’ns presenta amb una estructura complexa, tot i les seves modestes dimensions, amb diversos nivells intercomunicats per pous, rampes i passos mes o menys estrets, que ens obliguen a un exercici constant. Els que l’han topografiat li assignen un recorregut de 460m i un desnivell total de gairebé 74m (-53,5 i +20). El dibuix, podem estimar-lo com a correcte, però certament embrollat, exigeix una pausada lectura per la seva adequada interpretació.

Sovint les parets ens mostren l’esquistositat produïda pel metamorfisme que singularitza la cavitat, amb punts localitzats de procés reconstructiu.

La galeria d’entrada finalitza als pocs metres en una saleta, on cal remuntar la primera vertical de 8m, es pot utilitzar una via de grimpada, però després de l'ascens del primer, és recomanable instal·lar-hi una corda, per progressar més còmodament.
Al capdamunt d’aquesta xemeneia, anem descendint fins la boca d’un pou de 8m i novament un curt i estret recorregut ens condueix a un nou pou de 10m que ens porta a la “sala gran”. D'aqui parteixen diverses galeries que s’entrecreuen, s’interconnecten i se superposen formant una petita xarxa, amb indrets singulars com la “sala de la colada”, o la “sala Norfeu”. Sens dubte, pel més interessant s’arriba a la “sala de la Catedral” on un nou pou xemeneia de 25m, que ja vam trobar instal·lat amb corda, permet la remuntada i l’accés al nivell més alt de la cavitat. 
El tècnic del Parc Natural, Gerard Carrion, molt amablement ens recomana que inserim aquesta informació:
- La cavitat es troba inclosa dins la Reserva Natural Integral de Cap Norfeu
- L’accés i el retorn a la cavitat només es podrà fer per l’itinerari  
senyalitzat que passa per la torre de Norfeu.
- Només s’hi podrà accedir amb una autorització expressa de l’òrgan gestor  
del Parc Natural, que caldrà aconseguir prèviament. Més informació:  
http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/cap-creus


...segueix en l'article de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.