dimarts, 6 de maig del 2014

L’aven d’Orgnac. Els treballs de l’EDYTEM (1)



El prestigiós laboratori Environements Dynamiques et Territories de la Montagne de la Université de Savoie (EDYTEM), realitza una important tasca d’investigació, entre altres, sobre els processos de carstificació. Estudis singulars de gran interés que son enormement il·lustratius pels que estem encuriosits per les morfologies de les cavitats naturals. Precisament l’aven d’Orgnat ha estat un lloc especialment escollit per desenvolupar tot un seguit d’estudis i metodologies.

Publicats majoritariament en la Collection EDYTEM, Cahiers de Géographie, dels que anat adquirint els exemplars publicats, que ara en bona part s’han exhaurit. Però precisament volent documentar els seus treballs sobre l’aven d’Orgnac, per cortesia anava a demanar permís per inserir algun article, quan he vist que concretament els que considerava més idonis ha estat “alliberats” i s’ofereixen de franc en format pdf en la seva web.


En els apunts següents trobareu íntegrament la selecció que he realitzat dels que tenen un contingut geomorfològic que he trobat més interessant.

... continua en els apunts següents...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.