dimarts, 8 de juliol del 2014

Cova Cuberes, les publicacions (1)

Repetidament ens demanen informació sobre aquesta interessant cavitat conglomeràtica entenent que ja que juntament amb els companys de la SIE li hem dedicat centenars de visites i al llarg de prop de 50 anys aconseguint multiplicar les seves dimensions,  podem orientar sobre quins son els punts més interessant a visitar, tant per la seva qualitat estètica/morfològica o bé per les possibilitats de progressar encara més en l’exploració be sigui escalant o eixamplant algun punt concret.

Certament, tot i que no ho sembla a primera vista, la seva complexitat tridimensional, la multitud de passos estrets, la marxa sovint “atlètica”, juntament a les seves notables dimensions ( 13.513m de desenvolupament i 328m de desnivell) fan que tot el seu recorregut no sigui simplement intuïtiu i no es pugui afrontar sense un bon guiatge i calgui assumir-ho en diverses etapes.

Tot i que hem organitzat diverses jornades de visites guiades, i hem publicat diversos articles orientadors, es veritat que encara manca afrontar una publicació monogràfica en correspondència a la seva significació com la cavitat de major recorregut del principat.

No podem oblidar als amics que van obrir camí, els companys del GEB, amb el que van tenir el goig de participar en les primeres incursions.

Fonamentalment el que s’ha publicat partint de les descobertes de la SIE ho podem trobar als successius exemplars de la revista EspeleoSie que ja tenim penjada en aquest bloc. Però hi ha d’altres articles interessants:

- L’article publicat a Subterrànea (1996)
- L'article publicat a VIII Simposium d'Espeleologisa. Sabadell (1980)
- Les pàgines dedicades a Grandes Cuevas y Simas del Mediterráneo (2004)
- L’article de la revista Muntanya (2005)
- La molt complerta fitxa de la cavitat a EspeleoÍndex.

En aquest apunt iniciem la reproducció d’aquestes publicacions per oferir-les als nostres lectors.

Subterrànea, revista de la Federación Española de Espeleologia núm. 5 (1996) pp.16-23.


Altres notes que podeu trobar en aquest bloc:
http://espeleobloc.blogspot.com.es/2009/10/la-font-de-rivert.html

Podeu consultar també la web de Freatic, Cave & Tecnical Diving :
http://freatic.com/blog/?q=node/14

... segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.