dilluns, 13 d’octubre del 2014

Visitant la Grotte Aguzou (Vallée de l'Aude)


Vacances 2014 al Conflent/Aude (4)
...segueix dels apunts anteriors...

Abans de marxar de vacances vam parlar amb Philippe Moreno, que és el “conservateur” de la Grotte Aguzou, per saber si podríem fer una visita a la cova i quedem pel 15 d’agost amb un grupet de 6 persones, a més d’ell.
Arribem puntuals a les 9:00h al lloc que ens indica i un cop reunits tots els participants, ens proporciona tot el material necessari, previ pas per taquilla, podeu informar-vos a www.grotte.aguzou.fr o grotte.aguzou@wanadoo.fr

Hem de tindre en compte que l’Aguzou no és una cova turística, per tant  ens equipem amb granota, casc, arnes o baga i bagues d’ancoratge, o sigui com una exploració normal i anem abrigats, ja que son moltes hores i  la temperatura mitjana és d’uns 8 – 9 graus.

Abans de tot, hem de dir que en Philippe es un enamorat de la cova, la cuida, l’admira, la mima… t’explica coses contínuament, t’ensenya fins el mes mínim detall, t’ajuda amb les fotos tot el temps que calgui i està pendent de que tothom s’ho passi be, ja que hem de pensar que hi ha gent que no son espeleòlegs.
Hem de creuar el riu Aude, pugem una pendent i en uns 15 minuts arribem a la boca que està tancada. Allà comencen les explicacions, ja que tot el recorregut està marcat amb uns fils, per tal de no trepitjar més que el necessari i preservar la cova  al màxim.
L’entrada es una saleta bastant gran i d’allà ja agafem una galeria a ma esquerra que ens va endinsant a la cova. Aviat comencem a veure formacions, i sobretot aragonits, alguns d’ells petitíssims, d’altres de color blau, formacions diverses, columnes i colades.
Hi ha també alguns trams amb unes escales fixes i passamans per tal de facilitar la progressió. Arribem a una segona porta estreta i a partir d’allà comença l’espectacle.Totes les galeries son un regal, hi ha formacions que no hem vist mai enlloc: triangles, flors, punxes, brodats, colors.... i en Phillippe t’ensenya racons i raconets per tal de no perdre’ns cap detall.
El ritme és lent, perquè ens entretenim molt, mirant, explicant i fen fotos i arribem a la “Salle à manger” desprès de força estona. Es molt curiós ja que es una zona preparada amb un cobert de plàstic, taules i tamborets i que fan servir de “camp base” en les exploracions. Allà mengem còmodament els entrepans, galetes i coses que portem i fins i tot escalfem cafè. A prop han habilitat un raconet amb uns cubells, per tal de poder fer les necessitats fisiològiques, després ell hi tira uns productes desinfectants i ho posa dins un bidó que deixa preparat i que recollirà per portar-ho cap a fora quan tornem a passar.
Reprenem l'exploració i arribem al punt de màxima esplendor que es la “Salle des mille et une nuits”. Es una petita finestra per la que no podem entrar i que veiem des de fora com si es tractes  d’una bola màgica amb unes formacions delicadíssimes. Precisament la foto principal que està en els fulletons de promoció de la cova hi ha l'espectacular formació que sembla talment una petitíssima escultura de vidre amb una forma inexplicable.
Arribem fins a les “Salles rouges” amb unes banderes i aragonits blanquíssims i comencem la tornada, desviant-nos fins a la “Salle de la couronne de la reine” que es una immensa colada de colors rogencs amb dos estalagmites a forma de guardians. Realment impressionant.
Tornem sense pressa assaborint més i més detalls fins a que inevitablement arribem a la entrada al cap de ¡¡¡ 10 hores !!!

Hem recorregut un bon tros de cova, però s’ha de ser conscient que l’Aguzou es molt més que el que hem vist nosaltres en aquesta “visita d’aventura”, per tant os recomanem que clickeu l’enllaç amb el blog d’en Josep Herrerias  jherrerias.blogspot.com.es, i mireu “GalleriaDesFleurs” on podreu trobar-hi fantàstiques fotos i vídeos panoràmics.

Text i fotos: Juli Serrano i Montse Roca
...seguirà en un proper apunt...

L'AGUZOU rêverie minérale Speleo Magnan

1 comentari:

  1. Que et puc dir Julio, has fet una molt bona visita. Normalment no ensenya tanta cova. Deu n'hi do 10h !!!
    Est un privilegiat. I pel que he vist, racons que jo nomes he vist dues vegades en 52 visites. Sens dubte L'Aguzou es una de les millors coves que conec, veure-la tota costa unes 6 visites. Hi te racons per tot arreu plens de delicatessens. Un plaer pels sentits. I les fotos: chapeau, molt maques. Espero que t'enganxis com jo i puguem gaudir de les visites especials junts.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.