diumenge, 29 de març del 2015

Salto Angel

El passat 19 de març vam publicar un apunt sobre el singular carst veneçolà (El carst quasitic del Auyantepui veneçolà) en el que presentàvem unes imatges d’aquesta espectacular cascada. Després vam rebre una interessant aportació de l’amic Antoni Torra posant de relleu que la descoberta d’aquest salt, el més gran de mon, es deu a un català Fèlix Cardona pioner en les exploracions de la regió de l'Orinoco.

Tot i que no s’ajusta a les temàtiques habituals d’aquest blog, creiem que el seu interès justifica que li dediquem aquesta nota. 
Fèlix Cardona expedicionari i cartògraf de les desconegudes terres veneçolanes 1929 
Fragment de la “carta geografica Rio Carrao 1:100.000” Signat per Fèlix Cardona l’any 1929 i dipositat al Servei d’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Malgrat de Mar (Fons de Fèlix Cardona Puig), és el primer mapa que es coneix del riu Carrao (Veneçuela). S'hi representa també el famós Kerepacupai Merú, conegut com a Salto Ángel, el salt d’aigua més alt del món. El topònim "Gran Salto Pacupai Meru" (6.02° lat., -62.52° lon.) identifica la localització del salt d'aigua (5.96° lat., -62.53 lon.)





Esports exhibició
L'espectacularitat i notorietat de ser "la mes gran del mon" fa que una diversitat dels anomenats "esportites extrems" amants de l'adenalitiques aventures l'hagin escollit per "mostrar" les seves peripècies.










1 comentari:

  1. I el primer en escalar el Salto del Angel va ser Adolfo Madinabeitia: http://montesolidarios.wix.com/montes-solidarios#!adolfo-madinabeitia/c1mla

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.