dimecres, 29 de juliol del 2015

Noves troballes a la Cauna de l’Aragó

Troben, a la Cauna de l’Aragó, una dent humana 100.000 anys més vella que l’home de Talteüll
La dent trobada és un incisiu datat en uns  560 000 anys abans de Crist, dit altrament és 100.000 anys més vella que l’home de Talteüll.  Aquest és el fòssil humà més antic trobat a Europa.
Aquest descobriment, fet per voluntaris que treballen durant l’estiu, ha  provocat l’alegria, fins i tot l’eufòria, dels antropòlegs que treballen a la caune. Hi ha, en efecte, molt pocs  fòssils datats d’aquesta època a Europa, i aquesta dent deixa entreveure molt bones perspectives de futurs descobriments.
Alçat
Planta
Els descobridors han estat dos joves voluntaris : Camille i Valentin, que treballen, com molts altres joves, cada estiu a la Cauna de l’Aragó.
L’any passat, una primera dent datant del mateix període havia estat descoberta, quasi al mateix lloc: això vol dir que, potser, hi ha altres fragments humans encara enterrats sota terra.
Pàgina web del museu

Vídeos








2 comentaris:

  1. Crec que hi ha un error al citar aquest fòssil com la resta humana més antiga d'Europa, si de cas serà la més antiga de França. A Atapuerca hi ha restes humanes de fa 800.000 anys.
    Francesc Rubinat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Los neandertales de la colección de Atapuerca tienen 430.000 años.
      En Atapuerca hay otros fósiles muchos más antiguos, como el Homo antecessor, pero entramos en la discusión de humanos y homínidos, (aunque también hay quien considera como no humano al neandertal a pesar de que nuestro ADN incluya partes del suyo).
      El que en Atapuerca tengan docena y media de magníficos, increibles y envidiables fósiles neandertaloides no quita valor al hallazgo de Aragó, todos forman parte del mismo puzzle.
      Josu

      Elimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.