dissabte, 31 d’octubre del 2015

Avenc dels Geòlegs. 2

Novament visitem l’avenc del Geòlegs a Vallirana. Inicialment conegut com a avenc del Colom, i posteriorment com avenc del Geòlegs o avenc de la Bomba, És un avenc petit, però proper i de fàcil accés el que ens permet coincidir amb un company que només disposa d’unes hores al matí.

En l’equip d’aquest dijous 22.10.2015 hi erem 13 companys federats en 7 grups diferents:  Dolors Boter, Manuel Cano, Teresa Hernàndez, José Hidalgo, Jaume Julià, Miquel Nebot, Josep Pastor, Jordi Perera, Toni Robert, Montse Roca, Juli Serrano, Antoni Torra i “Víctor”.

L’aproximació d’aquesta cavitat és fa pels carrers de l’urbanització del Lledoner si s’encerta la pista podem arribar a deixar els vehicles a escassos metres de la boca.
Situat en el fondo del Colom, tributari del Lledoner

D’acord amb la cartografia geològica de l’IGCC, els materials on s’enclava l’avenc dels Geòlegs, son dolomies i calcaries del trànsit Juràssic / Cretaci inferior.
Vam equipar diversos punts per baixar el pou-sala de 23 metres amb mes o menys fraccionaments i més o menys aèris, per donar-hi opcions per a tothom.  
En Miquel recollí restes ossis superficials de ratolí, gos, cabra, etc. tot ells provinents de precipitació des de l’exterior.
La Montse fou la única que aprofità per fer pràctiques de canvi d’acens-descens en mig de la vertical.

Anterior apunt d’aquesta cavitat a l’Espeleobloc:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.