diumenge, 4 d’octubre del 2015

Quasi humans?


En un anterior apunt dedicat a la recent descoberta de Homo Naledi un lector ens feia un comentari crític amb les versions periodístiques i ens demanava on podria trobar una referència científicament més competent sobre l’evolució del homínids sovint relacionats amb les troballes fetes en cavitats..
Certament la premsa diària té una difícil tasca d’aconseguir un nivell de divulgació suficient adaptat pels seus lectors habituals i alhora comprimir-ho dins d’un espai sempre limitat. És pot trobar un nivell més acurat i de major extensió en revistes més especialitzades, entre les que no hi ha dubte que tenim un exemple extraordinari en la nostra llengua a Mètode de la Universitat de València.

Però per aconseguir una informació més aprofundida cal anar a les fonts on els investigadors genòmics publiquen els seus treballs. Però aquests redacten pels especialistes i només ocasionalment, trobem la conjunció afortunada d’un investigador i alhora divulgador assequible, que potser és el cas de Svante Pääbo que estic llegint en l’actualitat per fer-vos un proper resum i si cal una recomanació de lectura.

Avui inseriré un article publicat en una prestigiosa revista de divulgació geogràfica, gràficament magnífica, que reprodueixo amb la recança de no voler afectar als drets d’autor, pel que ho faig en baixa resolució i per tant en una qualitat justeta, tot esperant que els que estigueu suficientment interessats la pugueu consultar o adquirir en el seu format original.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.