dimecres, 3 de febrer del 2016

Avenc dels Caçadors. Ordal. (3)

...segueix de l'apunt d'ahir...

En aquestes petites cavitats que com espeleòlegs exploradors se'ns acaben massa aviat, ens ofereixen pel contrari una oportunitat d'observar els petits detalls i gaudir-ne intentant esbrinar els mecanismes de formació, o simplement aprofitar uns moments sense pressa contemplant l'estètic treball de la natura.

El concrecionament
Ja hem vist que el reompliment estalagmític és la característica més acusada de la cavitat. Tot i que és possible que un cert vandalisme hagi destrossat els elements més sobresortints, creiem que la major part del trencaments obeeixen a un procés de tectònica "recent". Així veiem que entre els blocs, en grans part procedents de l'obertura a l'exterior hi apareixen mig enterrats grans fragments columnars.
També podem observar fissures que esberlen les estalactites i processos de reconcrecionament de les factures.
Com que no voldríem condicionar massa la vostra pròpia interpretació, farem les mínimes referències al elements que més ens han cridat l'atenció.
El verdet colonitza els trams exposats a la llum solar i alhora veiem troncs potser per facilitar la davallada

Les excentriques

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.