dijous, 7 d’abril del 2016

Excèntriques. La meravellosa bellesa de la cristal·lografia.

El món subterrani des del punt de vista físic també ens ofereix una diversitat extraordinària, i els espeleòlegs som els primers en gaudir-ne d’unes delicades obres de la natura que per les seves formes sorprenents, fins i tot enigmàtiques, denominem excèntriques.
En l’apunt d’avui volem presentar-vos uns vídeos accelerats que experimenten el creixement cristal·logràfic en laboratori d’una bellesa magnifica. 

Boniques reaccions químiques
Un seguit d'experiments, que comencen amb la fórmula corresponent. Alguns s'han accelerat per potenciar el seu valor estètic. El vídeo principal fa sis minuts i mig i va ser penjat a Vimeo a finals del 2014. 

L'autor és el químic xinès Yan Liang i els seus companys Xiangang Tao i Wei Huang, tots ells del Chemistry Experiment Teaching Center de l'Institute of Advanced Technology de la University of Science and Technology of China (USTC).

Els vídeos formen part d'una web anomenada beautifulchemistry, on es pot trobar molta més informació i dades al voltant de la bellesa gràfica de les estructures químiques, amb moltes il·lustracions.


Beatiful Chemical Reactions


Beatiful Chemical Structures


Precipitation


Chemical Garden



Metal Displacement





1 comentari:

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.